Belépés Facebook fiókkal Belépés Google fiókkal

kulcsrakész ár:
790 000 Ft / m2

Műszaki leírás

Kulcsrakész műszaki tartalom

 

a Szeged, Bibó István u 5. szám alatti társasház kivitelezési munkáihoz.

Alapozás:

Fúrt beton dugóalapok, monolit vasbeton lábazati gerendák és azokkal együtt dolgozó monolit vasbeton lemez síkalapozás készül a statikai tervben meghatározott geometriával és anyagminőségekkel. A kiszoruló föld elszállítása, statikus tervek szerinti betonacél tüskézés.

Pillérek, gerendák, koszorúk, lépcső:

Monolit vasbeton szerkezetek terv szerinti kivitelezéssel készülnek, a beton minősége szerkezeti betonok esetében a tartószerkezeti tervekhez igazodva, egyéb betonok C-12 minőségben kalkulálva.

Padló rétegek:

Tervezett rétegrend szerint, amely tartalmazza a hő- és hangszigetelő réteget,

Áthidalók:

Monolit vasbeton és porotherm áthidaló szerkezetek készülnek.

Födémek:

Monolit vasbeton födémszerkezet készül előírt vastagságban alul-felül sík kialakítással terv szerint.

Külső és belső teherhordó falak:

Monolit vasbeton vázas szerkezettel készül az épület, alul-felül sík monolit vasbeton födémlemezzel. A homlokzati vázkitöltő falak 20 cm vastagságú Ytong típusú téglából készülnek, kívülről 15 cm vastag hőszigeteléssel.

Válaszfalak:

A lakások közötti falak és válaszfalak gipszkarton rendszerűek. A lakáselválasztó falaknak minden esetben teljesítenie kell az 54 dB-es határértéket.


 

Tetőszerkezet:

Vasbeton tartóval megerősített, hagyományos szerkezetű üres, átszellőztetett fedélszerkezet készül, a terveken szereplő faméretekkel és kialakítással, tetőfóliával.

Tetőfedés:

A fedés anyaga cserépfedés (Tetőfedés anyaga Bramac Tektura)

Homlokzat kialakítás:

A kiszellőztetett légréssel ellátott gipszkarton rendszerű szerelt homlokzati falakra, valamint az Ytong típusú téglából készült falakra vékonyvakolat, illetve homlokzatburkolat kerül.

Hideg- és melegburkolatok

A burkolatok a vevő által választott és megvásárolt anyagokkal készülnek, melyek lerakásáról a kivitelező gondoskodik, a fürdőszobában 210 centiméter magasságig, a WC-ben felmosó lábazat kerül.

Parkosítás:

A zöldterület füvesítése a használatbavételi engedély beadásáig kerül kialakításra.

Nyílászárók:

Tetőablakok típusa Fakro burkolókerettel együtt, árnyékoló és távműködtető szerkezet nélkül. A homlokzati nyílászárók műanyag szerkezetűek, 3 rétegű, meleg peremes hőszigetelt üveggel, tömítéssel, kilinccsel, felületkezeléssel ellátva, beépített redőny tokkal árnyékoló nélkül. Garázsokban szekcionált,hőszigetelt, elektromos garázskapu kerül elhelyezésre fehér színben.  Lakás alaprajz alapján, a belső ajtók utólag beépíthető Porta Doors Verte típusúak, küszöb nélküli kialakítással. A színek az aktuális katalógusból kiválasztható.

Kerítés:

A meglévő kerítés a szükséges helyeken való pótlása vagy felújítása.

Korlátok:

Lépcsőházi korlátok: Áttört acél pálcás korlát.

Két szintes lakáson belüli korlátok: tömör falra szerelt fogódzó.

Erkély és terasz korlátok: 0,95 m magas üveg korlát.

Gipszkartonozás:

Tetőtéri részen a lakások burkolása a tetőszerkezet és állmennyezet alsó síkján gipszkartonnal készül (vizes helyiségekben impregnált szerkezetű gipszkartonnal).

Vízszigetelés:

Talajnedvesség elleni fal és padlószigetelés készül, oldószeres bitumenmáz kellősítés után egy réteg poliészterfátyol hordozórétegű SBS modifikált bitumenes vastaglemezzel. A vizes helyiségekben a lapburkolatok alá a csatlakozó falakra felfuttatott kétkomponensű, rugalmas, cementbázisú szigetelő iszappal, használati víz elleni bevonat szigetelés készül, két rétegben felhordva, hajlaterősítő szalagok beépítésével. A lapostetőknél és teraszoknál a csapadékvíz elleni szigetelés kettő réteg bitumenes lemezzel készül, minimum 1.5 mm vastag TPO lemezzel, mechanikai rögzítéssel, elektromos hőlégfúvóval hegesztve kerül.

Felületképzés:

A közösségi terekbe és garázsokba kétszeri glettelés és egyszeri festés kerül. A lakásokba egyszeri Q1-es glettelés készül, amely magába foglalja a csavarok fejének leglettelését, valamint a gipszkarton találkozásoknál az üvegszövethálózást és glettelést plusz kettő réteg fehér festést.

Közösségi terek

A közösségi terekbe és garázsokba kétszeri glettelés és egyszeri festés kerül. A lift és a lépcsőház teljes készültsége a lakások műszaki átadása után, legkésőbb a használatbavételi engedély beadásáig valósul meg.

Villanyszerelés

Alapozáskor védőcsövek beépítése.

Födémek betonozása előtt védőcsövek szerelése szintenként.

Lakások, mértáramú fővezetékeinek behúzása 5*10 mm2 MKH.

Kábel kiépítése DÉMÁSZ csatlakozó szekrénytől fogyasztás mérőhelyekig.

 

Lakásokon belüli szerelés:

  • Süllyesztett lakáselosztók beépítése, kismegszakítókkal. Védőcsövek, vezetékek beépítése, szabvány szerinti kialakítással. A lakásokban kiépített végpontok száma helyiségenként átlagban 6 db. Összesen …. db végpont. Ezen felüli végpontok kialakítása plusz költségbe kerül, melybe a riasztó, telefon, internet és klíma is beletartozik kapcsolókkal, dugaljakkal illetve a lámpa kiállásokkal.. A plusz végpontok 11 000 Ft nettó áron kerülnek kivitelezésre. ( a szerelvények Legrand márkájúak)
  • Tévé-antenna hálózat kiépítése, védőcsövek szerelése, árnyékolt antenna kábelekkel lakásokon belül 150×150 doboz beépítése.
  • Telefon, informatika, lakásokon belül 1 db csatlakozási pont kiépítése.
  • Audio kaputelefon teljes kiépítése, vezetékek behúzása, utcai nyomógomb egységtől lakásokig. Video kaputelefon opcionálisan kérhető aktuális ár szerint.
  • Fogyasztásmérők felszerelésének ügyintézése (műszaki átadás DÉMÁSZ)
  • Garázsok teljes szerelése lámpatestek nélkül. (alapszerelés, szerelvényezés)
  • Az ár nem tartalmazza a világítótesteket, csak az egyszeri időpontban történő felszerelésüket.

 Fűtéstechnika:

A fűtési rendszer kialakításánál az energiatakarékosság fontos szempont. Ezért az épület fűtési energiáját levegő-víz kompakt rendszerű hőszivattyú biztosítja. A fűtés zárt rendszerű padlófűtés. Minden lakóegység egy termosztáttal lesz felszerelve. A lépcsőházban kialakított szekrényben kerül elhelyezésre a hőmennyiségmérő, amely a lakás hűtési és fűtés energiafogyasztását méri. A hidegvíz fogyasztásmérésére szolgáló óra is ebbe a szekrénybe kerül elhelyezésre. A hűtési és fűtési energiát is a hőszivattyúk biztosítják. A szükséges téli nyári (hűtés, fűtés) átállást társasházkezelő által kijelölt szakembereknek kell végeznie. A lakás hűtése, házközponti hűtési rendszerhez csatlakozási pont a lakáson belül biztosított. Homlokzaton kültéri egység elhelyezése nem engedélyezett.

Szellőzés: 

Elszívásos szellőzést valósítunk meg a belsőterű helyiségekben és a vizesblokkokban. Minden lakás külön elszívó ventilátorral lesz felszerelve, melyek egy alap fordulaton állandó légmozgást biztosítanak, és ha használatba kerül, a helyiségben a ventilátor felpörög üzemi fordulatra. Egy ventilátoros egységhez több elszívási pont is csatlakoztatható (pl.: fürdő, WC, kamra, stb.). A ventilátoros egység és a lakáson belüli elszívó légcsatorna álmennyezet eltakarást kap.

Az elektromos tűzhelyek fölé pára elszívó berendezés részére csővezeték kerül, melyek szintén a tető fölé kerülnek kivezetésre külön-külön kürtővel. A konyhai pára elszívó berendezések és a konyhai szellőzőcső eltakarása a konyhabútor része, nem képezi a műszaki tartalom.

A friss levegő utánpótlása a küszöb nélküli ajtók ajtólapjai alatt, valamint az ablakokba épített hidroszabályozású légbevezetőkön keresztül kerül biztosításra. Az ablakokba épített légbevezetőket esővédő és rovarvédő ráccsal van ellátva.

Víz-, szennyvízszerelés: 

Alapvezetékek, felszálló nyomóvezeték, ejtővezeték kiépítése szellőzőig. A szennyvíz és csapadékvíz lefolyócső hangszigetelő bevonattal készül. Szaniterek felszerelése Alföldi Saval típusokkal. Hansgrohe Focus szerelvények elhelyezése. A mosogató és a mosogató csaptelep a konyha része, nem tartozik ezen műszaki tartalomhoz.

Szaniterek:

Lakás alaprajz alapján.

Minden egyéb díj, költség, amit a jelen állapot leírása nem tartalmaz, azaz minden egyedi kérésnek, megrendelésnek egyedi ár, egyedi plusz költség a vonzata. Generálkivitelező nem köteles a meghatározott műszaki tartalmon felüli egyedi igények teljesítését vállalni.

Közmű hozzájárulás: 420 000 forint

Kérdése van?

Keressen minket a következő telefonszámon:

06-70/681-4000

Vagy írjon nekünk:

Az adatvédelmi szabályzatot elfogadom
  • Harmónia Rezidencia Kft.
  • Székhely: Szeged, Gőz utca 5. 6725
  • Tel.: 06-70/681-4000